Solcelleanlæg i vintervejr
0

Vi nærmer os den mørke tid med korte dage, hvor solcelleanlæggene rundt omkring i landet producerer mindre. Faktisk er det ikke unormalt her til lands med så overskyet vejr, at solcelleanlæggene ikke rigtigt kommer igang med at producere strøm i løbet af døgnets få lyse timer.

Når man følger sit solcelleanlæg gennem SolarEdge’s monitorplatform, kan man ind i mellem opleve overvågningen vise, at der er en fejl på solcelleanlægget. Det er bare ikke altid tilfældet.
Vores efterårs- og vintervejr giver ind i mellem dage, hvor der ikke kan hentes energi ud af solens lys. Præmisserne for vores solcelleanlæg er altså ikke de samme, som i producentens land, og derfor virker overvågningssystemet for os nogle gange til at være lidt for følsomt. Har vi et par mørke efterårs- eller vinterdage med overskyet vejr, hvor solcelleanlægget ikke producerer særlig meget strøm, vil overvågningen måske reagere og vise optimizerfejl.

Det samme er tilfældet, hvis solpanelerne er dækket af sne. Her er der naturligvis heller ikke tale om en reel fejl på anlægget, da anlægget vil producere normalt, så snart sneen er smeltet eller gledet af panelerne.

Hav lidt tålmodighed med solcelleanlægget her i de mørke dage. Et par dage med overskyet vejr eller sne på panelerne kan altså udløse visning af fejl, der reelt set bare er normalt dansk vintervejr. Når der kommer en god solskinsdag, hvor anlægget kan producere strøm, vil fejlene forsvinde igen.

Ønsker du i øvrigt at fjerne sneen fra dine paneler, så anlægget begynder at producere, anbefaler vi en blød indendørs kost. Skinner solen, kan det være nok bare at feje en stribe ren på panelets korte led, da det aktiverer hele panelet og sætter gang i produktionen. Herefter vil sneen på resten af panelet smelte eller glide ned af sig selv.

Opdateret december 2019

Indsend kommentar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X