Hvordan gør jeg mine solceller rene?
0
solcelleanlæg

Hvordan og med hvilke redskaber og rengøringsmidler anbefales det at gøre solcellerne rene? Må man bruge almindeligt vand eller skal det være regnvand?

De fleste solcelleanlæg er selvrensende. Det vil sige, at panelerne er monteret med en hældning, så regnvejr skyller skidt og støv af panelerne. Dog kan alger, fugleklatter eller pollen sætte sig på panelerne, så regnen ikke kan skylle det hele af. Er solcellerne synligt beskidte, kan det helt klart være en fordel at gøre dem rene, selv med almindeligt kalkholdigt vand.

Det første og bedste råd, hvis du vil rengøre dine solceller, er: Vask dine paneler i regnvejr! 

Der fås på markedet forskellige produkter til at rengøre solceller med, både diverse (teleskop)børster og solcellerens. Panelets overflade er lavet af glas, så brug redskaber og fremgangsmåder, som man også ville bruge på andre glasoverflader. Vil du vaske dine paneler med rengøringsmiddel, og ikke kun med vand, så køb for en sikkerheds skyld et produkt beregnet til solceller, da indholdet i andre rengøringsmidler ikke nødvendigvis er godt for panelerne.

Dernæst skal man være påpasselig med at hælde koldt vand på varme paneler, da temperaturforskellen kan give spændinger i glasset, der kan få det til at krakelere. Vasker du dine paneler i regnvejr, slår du to fluer med ét smæk: Panelerne er kolde, så temperaturspændinger i glasset undgås. Panelerne bliver skyllet efter med kalkfrit vand, så kalken i vandet ikke laver nyt snavs på panelerne, når vandet tørrer ind.

Sveigaard forhandler ikke produkter til rengøring af solceller på nuværende tidspunkt, men de fleste byggemarkeder har forskellige redskaber og rengøringsmidler til vask af solceller.

 

Indsend kommentar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X