Tjekliste efter tordenvejr
0

Har det været tordenvejr hos dig, er det altid en god ide at kontrollere dit solcelleanlæg bagefter. Få de vigtigste kontrolpunkter her.

Når et tordenvejr ruller forbi med regn, lyn, bulder og brag, så sker det en gang i mellem, at lyset i lamperne blinker lidt, eller at HPFI-relæet ligefrem slår fra. Hvis strømmen i huset går, er vi som regel hurtige til at få tændt HPFI-relæet igen. Men husker du også at kigge efter, om dit solcelleanlæg stadig producerer strøm?

Måske kigger du i ny og næ på SolarEdge Monitorportal for lige at kontrollere dit anlæg, men det er da ærgerligt at gå glip af dages, ugers eller måneders produktion, fordi tordenvejret også slog solcelleanlæggets HPFI-relæ fra.

Hvis der ikke længere vises produktionsdata i SolarEdge monitorportal efter tordenvejr, er der flere ting, der skal undersøges.

  • Start med at kontrollere, om solcelleanlæggets HPFI-relæ og sikringer stadig er slået til.
  • Kontroller om der er opstået fejl på dit hjemmenetværk efter tordenvejret, så inverteren mangler forbindelse til internettet.
  • Har din inverter et display, så test om der kommer liv i displayet ved at klikke på den grønne knap.
  • Se også gerne på din elmåler, om der sendes strøm fra solcelleanlægget ud gennem elmåleren.

Forhåbentlig ligger den manglende strømproduktion ifølge monitorportalen enten i et udkoblet HPFI-relæ, eller i en manglende internetforbindelse.
Er der derimod ikke liv i solcelleanlægget når alle punkter er kontrolleret, så er det uvejrsramte solcelleanlæg blevet en sag for dit forsikringsselskab. Du skal derfor nu kontakte dit forsikringsselskab, for at høre om de dækker lynskaden på dit solcelleanlæg.

Vi er naturligvis gerne behjælpelige med udtalelser og priser på inverter og lignende til dit forsikringsselskab, skulle det blive nødvendigt.

Indsend kommentar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X