Solceller er en god investering
0

Vi nærmer os hastigt forårsjævndøgn, så skal mest muligt af solens energi udnyttes i år, er det nu solcelleanlæggene skal monteres. Det er næsten blevet svært at lade være med at investere i et anlæg – tilbagebetalingstiden nærmer sig niveauet for de gode gamle dage i 2012.

Kan du huske, hvad et 6kW solcelleanlæg kostede i 2012?
På trods af de høje priser på anlæggene var der en kort tilbagebetalingstid. Det hang selvfølgelig sammen med den daværende tilskudsordning. Men nu nærmer vi os den samme tilbagebetalingstid igen – og så er anlægget endda helt uafhængigt af støtteordninger.

De sidste års voldsomme prisfald på især paneler har nemlig medført langt billigere solcelleanlæg, så nu er det næsten svært at lade være med at investere i solceller!

Lad os tage et eksempel på et 6kW anlæg, der består af 20 stk 300W paneler.
Ved optimal placering giver anlægget en årlig produktion på 5800 kWh. Ligger egetforbruget på 40%, giver det en tilbagebetalingstid på 8-9 år! Så bliver det ikke meget bedre.

Vil du vide mere, har du spørgsmål, eller vil du gerne kende økonomien på et mindre anlæg, så er du velkommen til at kontakte os enten på telefon 97 12 90 90 eller på mail sol@sveigaard.dk og få en snak om mulighederne.

Indsend kommentar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X