Vil du gerne kunne holde varmen hele vinteren uden at skulle bekymre dig om fyring eller høje oliepriser? Så er en varmepumpe den helt rigtige løsning til dig. Med en varmepumpe får du en driftsikker varmekilde, som giver dig billig varme mange år frem i tiden, uden bøvl med fyring eller bestilling af olie.

Varmepumper er en energieffektiv opvarmningsform. I rigtig mange tilfælde vil en varmepumpe reducere din årlige omkostning ved opvarmning af helårsbeboelse eller sommerhuset sammenlignet med din nuværende opvarmningsform. Særligt elopvarmede og olieopvarmede husstande vil opnå meget stor energibesparelse ved installation af en varmepumpe.

Sveigaard forhandler et bredt udvalg af varmepumper, fra bl.a. Mitsubishi, Samsung, Panasonic og DVI.

Vi er VE-godkendt installatør, vi er godkendt af Kølebranchens miljøorganisation KMO samt tilsluttet Den frivillige Varmepumpeordning VP.

Screenshot 2021-04-20 at 09.59.32
kmo-flexslider-logo

Ønsker du rådgivning i forbindelse med et varmepumpeprojekt, så er vi klar til at hjælpe dig, store som små projekter. Har du brug for service af din varmepumpe, så kontakt os, vi servicerer alle typer og mærker af varmepumper.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Er din bolig en helårsbolig, vil vi anbefale dig at vælge en luft/vand varmepumpe. Luft/vand varmepumpen henter varmen fra udendørsluften og pumper den rundt i dit eksisterende vandbårne varmesystem, som både kan være radiatorer og gulvvarme, eller en kombination. Luft/vand varmepumpen leverer også dit varme brugsvand.
I tillæg hertil er det også muligt at installere en luft/luft varmepumpe, så du kan effektivt kan køle din hus på de varme sommerdage.

Er din bolig en fritidsbolig, sommerhus, værksted, eller en anden bygning, der ikke opvarmes regelmæssigt, er luft/luft varmepumpen det oplagte valg. En luft/luft varmepumpe giver dig ikke bare varme, når du har brug for det, men også køling på varme sommerdage. Dermed styres komforten i dit hjem helt efter dine behov. Luft/luft varmepumpen leverer ikke varmt brugsvand, så her skal du have en ekstern vandvarmer.

Varmepumpe luft/vand

Hvor stor en varmepumpe skal jeg have?

Størrelsen på varmepumpen afhænger af, hvor stort dit hus er, og hvor godt det er isoleret. Kender du desuden dit nuværende forbrug på varme, fx dit årlige olieforbrug, kan vi lave en ret præcis beregning til dig.

Generelt kan disse retningslinjer bruges:

  • 100 m² bolig = 4-5,5 kW varmepumpe
  • 150 m² bolig = 6-8,5 kW varmepumpe
  • 200 m² bolig = 7,5-10 kW varmepumpe

Kontakt os for en uforpligtende snak om varmepumper og hør, hvordan en varmepumpe bedst kan give dig luft i økonomien.

Reduceret elafgift for elopvarmede boliger.

Opvarmer du din bolig med en varmepumpe, kan du søge om reduceret elafgift. Reduktionen træder i kraft på det elforbrug, der overstiger 4000 kWh årligt, da de første 4.000 kWh anses som normalforbruget i boliger uden elvarme.

For at kunne få reduceret elafgift skal din bolig være registreret hos BBR som elopvarmet. Er din bolig ikke registreret som elopvarmet, skal informationen ved BBR opdateres, inden du kan ansøge dit energiselskab om reduceret elafgift.

Se vores godkendelse til håndtering af kølemidler her.