Fleksafregning – hvad betyder det?
0

Er du en af de 85.000 anlægsejere, der har et årsafregnet solcelleanlæg? Så læs med her og bliv klogere på, hvad flexafregning betyder.

Det følgende er uddrag fra energinet.dk

Inden udgangen af 2020 skal alle danske elforbrugere ifølge loven flexafregnes, dvs. at de skal afregnes time for time.

Når du leverer til nettet, vil du blive afregnet for den strøm du producerer, mens du til gengæld skal købe strømmen, når du trækker på nettet. Dit salg til nettet vil med flexafregning blive afregnet til timespotprisen for strøm, mens den pris, du skal købe strømmen til, afhænger af den aftale, du har med din el-leverandør.

Da du fremover skal betale den pris, der er aftalt mellem dig og din el-leverandør og samtidig betale moms for dit køb af strøm, vil du med overgangen til flexafregning opleve en øget udgift til el.

Ændringen skyldes, at en afgørelse fra SKAT har fundet den nuværende praksis, hvor momsen er en del af nettoficeringen, ulovlig.

Du vil fortsat kun skulle betale systemtarif og PSO, samt elafgift af dit nettoårsforbrug.

Vindstød.dk vil på vegne af Energinet afregne ejere af solcelleanlæg for den strøm, som deres anlæg producerer til elnettet.

Læs mere på energinet.dk. Prøv også deres konsekvensberegner (linket downloader et excelark fra Energinet) og regn ud, hvad den økonomiske konsekvens for dig er.

Indsend kommentar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X