Se solcellernes bidrag til Danmarks strømproduktion
0

Energinet.dk offentliggør nu onlinemålinger, der viser hvad solcelleanlæggene i Danmark bidrager med i den samlede strømproduktion.

Indtil nu har det kun været muligt at se produktion fra vindmøller og kraftværker, men med denne ændring kan man også følge de knapt 90.000 private solcelleanlægs produktion til Danmarks elnet.

Solcelleanlæggene er dog ikke koblet på en fælles database. Derfor vides det heller ikke nøjagtigt, hvad alle anlæg producerer her og nu, og hvor meget strøm der leveres til elnettet. Men fra den 18. december begynder målinger fra over 1000 solcelleanlæg at blive sendt til Energinet.dk’s database, og disse målinger danner grundlag for udregningen af solcellernes samlede bidrag.

Registreringen af solcellestrøm kommer, fordi antallet af solcelleanlæg er vokset eksplosivt de sidste år, så solceller nu i gennemsnit leverer 2% af Danmarks strøm. Tidligere har det været nok at lave beregninger ud fra vejrdata, men da solcellernes kapacitet nærmer sig 500 MW, er det tid til mere præcise værktøjer.

Se det interaktive kort ved Energinet.dk

Indsend kommentar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X