Maximer egetforbruget af din strømproduktion med batterilagring.

Det hybride solcelleanlæg er et traditionelt solcelleanlæg, som vi kender det, hvor der blot er tilkoblet et batteri til lagring af strøm. Hermed kan du blive mere selvforsynende med grøn strøm. Et hybridanlæg øger altså dit egetforbrug af den producerede strøm i forhold til et traditionelt solcelleanlæg, og du bliver i højere grad uafhængig af at købe dyr strøm fra elnettet.

Med det hybride solcelleanlæg forsvinder den overskydende strømproduktion ikke bare ud på det offentlige elnet, men lagres i stedet på batteriet. Hermed er det klart til brug i husstanden, når strømforbruget enten stiger, eller når strømproduktionen ikke længere er tilstrækkelig om aftenen. Det giver et større egetforbrug af den producerede strøm, og dermed får du mere værdi for din investering.

Hos Sveigaard forhandler vi forskellige typer af hybridanlæg. Har du allerede et solcelleanlæg, du ønsker at tilkoble et batteri, eller skal du bruge en komplet løsning på et samlet anlæg, så finder vi det, der passer bedst til dig.

SES hybridanlæg

Med et hybridanlæg fra SES får du det hele i en samlet pakke: Batteri, inverter, alle styrings- og kontrolenheder samlet i ét flot kabinet. Enheden har et stort display på fronten, hvor man let kan se status på systemet. Det stilrene design gør, at den passer ind i et hvert hjem.

Via en app kan du altid følge med i real-tid på anlæggets produktion, batteristatus og drift.

SES hybridanlæg findes enten som 3kW eller 5kW solcelleanlæg, og hvert anlæg har yderligere valgmuligheder for batterikapacitet. Batteriet kommer med 10 års producentgaranti og har en levetid på over 4000 opladninger. Inverteren har 5 års producentgaranti, og systemet som helhed har en forventet levetid på 20 år.

Tekniske specifikationer for SES hybridanlæg
Opsætning af SES hybridanlæg

SolarEdge StorEdge

StorEdge er en opgradering til dit nye eller eksisterende SolarEdge solcelleanlæg, som på en simpel måde gør det muligt at koble et batteri til solcelleanlægget.

Ved nyinstallationer af solcelleanlæg skal der med StorEdge-løsningen blot skal installeres en enkelt enhed. Denne enhed styrer både produktionen af solcellestrøm og lagring af strøm på batteri, og fås både til 1 og 3-fasede anlæg.

Har du allerede et SolarEdge solcelleanlæg, hvor du ønsker at tilkoble et batteri, giver SolarEdge også mulighed for det. Både eksisterende 1 og 3-fasede anlæg kan opgraderes ved at tilføje en ekstra ekstern enhed til systemet.

StorEdge kan desuden tilkobles invertere af andre brands, så du også her kan lagre din overskudsstrøm på batteri.

SolarEdge StorEdge er kompatibel med batterier fra LG Chem og BYD.

Sådan opgraderes 1-fasede solcelleanlæg til hybridanlæg (klik for større foto)
Sådan opgraderes 3-fasede solcelleanlæg til hybridanlæg (klik for større foto)

Steca

Med Steca får du mulighed for at lave en off-grid løsning til kolonihaven, jagthytten, eller andre steder hvor du mangler strøm, men ikke er forbundet til det offentlige elnet.
Stecas hybridanlæg fungerer også on grid.

Steca Solarix PLI kombinerer inverter og oplader i samme enhed. Systemet leverer 230V, oplader batteriet med integreret MPPT, samt tillader tilkobling af eksempelvis generator eller elnet.

Det betyder, at systemet kan benytte solenergi som første prioritet, men slår produktionen fra solcellerne ikke til i forhold til strømforbruget, kan systemet starte op for en generator eller skifte over til elnet. Batteriet kan også lades via generator eller elnet.

I vores webshop kan du se priser på flere af produkterne.
Vil du vide mere om de forskellige systemer og deres funktionaliteter, så kontakt os.