Maximer egetforbruget af din strømproduktion med batterilagring.

Det hybride solcelleanlæg er et traditionelt solcelleanlæg, som vi kender det, hvor der blot er tilkoblet et batteri til lagring af strøm. Hermed kan du blive mere selvforsynende med grøn strøm. Et hybridanlæg øger altså dit egetforbrug af den producerede strøm i forhold til et traditionelt solcelleanlæg, og du bliver i højere grad uafhængig af at købe dyr strøm fra elnettet.

Med det hybride solcelleanlæg forsvinder den overskydende strømproduktion ikke bare ud på det offentlige elnet, men lagres i stedet på batteriet. Hermed er det klart til brug i husstanden, når strømforbruget enten stiger, eller når strømproduktionen ikke længere er tilstrækkelig om aftenen. Det giver et større egetforbrug af den producerede strøm, og dermed får du mere værdi for din investering.

Hos Sveigaard forhandler vi forskellige typer af hybridanlæg. Har du allerede et solcelleanlæg, du ønsker at tilkoble et batteri, eller skal du bruge en komplet løsning på et samlet anlæg, så finder vi det, der passer bedst til dig.

SolarEdge StorEdge

StorEdge er en opgradering til dit nye eller eksisterende SolarEdge solcelleanlæg, som på en simpel måde gør det muligt at koble et batteri til solcelleanlægget.

Ved nyinstallationer af solcelleanlæg skal der med StorEdge-løsningen blot skal installeres en enkelt enhed. Denne enhed styrer både produktionen af solcellestrøm og lagring af strøm på batteri, og fås både til 1 og 3-fasede anlæg.

Har du allerede et SolarEdge solcelleanlæg, hvor du ønsker at tilkoble et batteri, giver SolarEdge også mulighed for det. Både eksisterende 1 og 3-fasede anlæg kan opgraderes ved at tilføje en ekstra ekstern enhed til systemet.

StorEdge kan desuden tilkobles invertere af andre brands, så du også her kan lagre din overskudsstrøm på batteri.

SolarEdge StorEdge er kompatibel med batterier fra LG Chem og BYD.

Sådan opgraderes 1-fasede solcelleanlæg til hybridanlæg (klik for større foto)
Sådan opgraderes 3-fasede solcelleanlæg til hybridanlæg (klik for større foto)

Xolta

Et Xolta solcellebatteri er et alt-i-ét batteri, der kan installeres med alle typer af solceller. Batteriet tilsluttes direkte i husets eltavle og er dermed uafhængigt af solcelleinstallationen.
Med indbygget batteri-inverter leveres alle batteriets enheder i én samlet boks. Det betyder, at du ikke skal have en ekstra batteriinverter og dermed flere kasser hængende på væggen. Solcellebatteriet er ydermere designet med tanke for, at det kan hænge et sted, hvor det ses dagligt. Med muligheden for at vælge mellem to farver til batteriets ramme og frontplade, kan man få netop det batteriudseende, der passer bedst.

Xoltas intelligente solcellebatterier leveres både som indendørs og udendørs modeller til et bredt udvalg af applikationer. Med 24/7/365 monitorering af systemet får du pålidelig og sikker drift med i købet. Xoltas app giver dig et samlet overblik over, hvor meget strøm dine solceller producerer, samt hvor stor din egenproduktion er ud af dit samlede strømforbrug. Du kan også se, præcis hvor meget du sparer både i kroner og ører samt CO2.

Alle Xoltas batterier til solcelleanlæg kan tilkobles et energistyringssystem (ESS). Dette systems computerstyrede optimeringsværktøjer findes på Xoltas centrale server, som er forbundet til hvert enkelt solcellebatteri. En avanceret optimeringsalgoritme i ESS’en overvåger og styrer løbende solcellebatteriet for at sikre, at det yder det optimale. Med andre ord muliggør det intelligent lagring af solenergi – hvilket hjælper dig med at få mest muligt ud af dine solceller.

Xoltas intelligente batteri ved alt om dit strømforbrug, el-priser og vejrudsigten. Da både vejr og el-priser varierer, sikrer batteriet den bedste handel på strøm. Via den personlige Xolta web app kan ydelsen følges minut for minut. Hvornår skal batteriet lagre strøm? Bør vi købe strøm fra el-nettet nu eller senere for at få den bedste pris? Eller er det mest optimalt at bruge strøm fra batteriet? Det ved batteriet selv, og det handler automatisk.

Xolta er en division af den danske virksomhed Lithium Balance, som er en af verdens førende producenter af batteristyresystemer. Se mere på Xoltas webside.

Vil du vide mere om de forskellige systemer og deres funktionaliteter, så kontakt os.